Mathieu van der Poel na dit weekend ... op de latten: "De ploeg weet dat ik slimmer ben geworden"
Redactie
| 5 reacties

Mathieu van der Poel trekt er na Lille en Hoogstraten vier dagen op uit om te skiën

Mathieu van der Poel na dit weekend ... op de latten: "De ploeg weet dat ik slimmer ben geworden"
Foto: © photonews

Terwijl Wout Van Aert vandaag naar het Spaanse Girona vertrekt, zit het veldritseizoen van wereldkampioen Mathieu van der Poel er nog niet op. Komend weekend dubbelt hij bijvoorbeeld nog in Lille en Hoogstraten.

Zijn wereldtitel werd zondagavond goed gevierd, de laatste dagen zat Mathieu van der Poel amper op de fiets. "Alleen gisteren een beetje. Maar ik heb vooral veel bijgeslapen", aldus Van der Poel in Het Nieuwsblad. "Ik wou hier fatsoenlijk aan de start staan."

Daarna is een rustweek zonder de fiets ingepland voor Van der Poel. Met het oog op het klassieke voorjaar. "Wat dat inhoudt? Ik denk dat ik een viertal dagen ga skiën. Hoe ik ski? Euh, een beetje zoals ik cross. Maar de ploeg weet dat ik slimmer ben geworden, dat ik niet te veel risico's meer neem. En ze weet ook dat ik al ski sinds mijn vierde. Nog nooit heb ik iets voorgehad."

Pas vakantie na de Gold Race

Maar écht vakantie, dat zit er nog niet in voor de Nederlander. "De dag dat mijn collega's het seizoen afsluiten in Oostmalle, ben ik alweer op de weg aan de slag in de Ronde van Antalya. Enerzijds om mijn sponsor te plezieren, anderzijds om kilometers te verzamelen. Maar pas daags na de Amstel Gold Race zal de vakantie voor mij beginnen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties