Mathieu van der Poel schuift één klassieker naar voor wat betreft meeste winstkansen: "Al blijft het moeilijk in te schatten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Mathieu van der Poel schuift één klassieker naar voor wat betreft meeste winstkansen: "Al blijft het moeilijk in te schatten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel rijdt nog vier veldritten dit seizoen om dan volledig te focussen op het wegseizoen. Daar ziet hij de meeste winstkansen in de Brabantse Pijl.

Van der Poel blijft nog even in het veld om zijn klassementen in de Superprestige en DVV Verzekeringen Trofee te verdedigen. Maar eigenlijk ligt de focus natuurlijk ook al wat op de weg.

"Het is heel moeilijk om te zeggen wat ik van het wegseizoen moet verwachten", vertelt Van der Poel in gesprek met Sporza. "Ik heb geen ervaring in die klassiekers, dus ik vind het moeilijk om daarop te antwoorden."

Brabantse Pijl

Al denkt Van der Poel vooral wel aan de Brabantse Pijl wat betreft zijn winstkansen. "Ik wil me zoveel mogelijk tonen, maar als we echt over winst spreken, dan moet de Brabantse Pijl mij het best liggen", denkt de Nederlander.

"Normaal gezien moet ik dat aankunnen, maar het is moeilijk in te schatten wat ik kan omdat ik nog nooit na een veldritseizoen ben blijven doortrainen. Maar ik denk wel dat het moet lukken. Ik kijk er wel naar uit om nieuwe dingen te ontdekken en een nieuwe uitdaging te hebben", klinkt het nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties