Nederlandse ex-prof en huidig buschauffeur van Roompot-Charles getroffen door acute leukemie

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 31 reacties
Nederlandse ex-prof en huidig buschauffeur van Roompot-Charles getroffen door acute leukemie
Foto: © photonews

Voormalig Nederlands wielerprof Johan van der Velde kampt met acute leukemie. De 62-jarige Van der Velde, tegenwoordig actief als buschauffeur bij wielerploeg Roompot-Charles, verblijft momenteel in het ziekenhuis van Breda. Dat meldt het AD.

Van der Velde kreeg vorige week tijdens de Challenge Mallorca met een hardnekkige bloedneus te maken. ZIjn bloedneus wilde maar niet stoppen, waarna er verdere onderzoeken werden gedaan. De diagnose was pijnlijk voor de buschauffeur van de wielerploeg van onder meer Lars Boom: Van der Velde kampt met acute leukemie.

Furore in Tour en Giro

Momenteel ligt de Nederlandse ex-prof in het ziekenhuis van Breda, waar hij behandeld wordt. Van der Velde was in zijn rijkgevulde profcarrière (1978-1990) één van de betere Nederlandse renners uit het peloton. Hij won onder meer 4 ritten in de Ronde van Frankrijk en stond in de Tour in '82 zelfs als nummer drie op het podium. In 1980 won hij er het jongerenklassement.

In de Giro was Van der Velde goed voor 3 ritzeges en 3 eindzeges in het puntenklassement. De nu 62-jarige ex-renner won ook Luik-Bastenaken-Luik, maar die zege moest hij inleveren na een positieve dopingplas. Van der Velde werd ook twee keer kampioen van zijn land op de weg en is tot dusver de enige Nederlander die de Dauphiné op zijn naam schreef. Ook in de Ronde van Romandië was hij één keer de primus. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties