Ontgoochelde Wout Van Aert sluit veldritseizoen af: "Een beetje belachelijk dat ik in Maldegem revanche zou nemen"
Redactie
| 29 reacties
Ontgoochelde Wout Van Aert sluit veldritseizoen af: "Een beetje belachelijk dat ik in Maldegem revanche zou nemen"
Foto: © photonews

Wout Van Aert heeft zijn veldritseizoen afgesloten met een 8e plek. Een echte revanche voor het WK in Bogense zat er dus niet in in de Parkcross van Maldegem.

Volledig in het zwart uitgerust werd het een anonieme wedstrijd voor de drievoudige wereldkampioen. "Ik heb geprobeerd er het beste van te maken", vertelt hij in HLN. "Het is niet gelukt. Het was een uniek gegeven dat ik maar één keer in de trui rijd waarmee ik in Maldegem aan de start kwam. Er staan mensen op die ik echt dankbaar ben voor hoe ze mij deze winter hebben gered."

"Dan wil je niet met een anonieme achtste plaats binnendraaien. Ik miste mijn start. Dat was vloeken en ik had niet de kracht om terug te keren. De slechte start verneukte het helemaal. Ik ben teleurgesteld dat ik het crossseizoen op deze manier moet verlaten", klinkt het ontgoocheld. 

Geen revanche

Over revanche nemen wilde Van Aert niet spreken. "Dat is een beetje belachelijk, dat ik in Maldegem revanche zou nemen. Wat ben ik daar dan mee? Dat staat wel een paar trapjes lager dan een WK." Een dag na het WK bekeek Van Aert nog eens de beelden van Bogense. "Hoe ik me voelde, zo zag het er ook uit. De eerste helft van de cross was goed."

"Zodra Mathieu mij eraf reed, had ik mijn laatste krachten verschoten. Van dan af werd het afzien. Het ging niet meer van harte. Ik heb me overdaan door voor de overwinning te rijden. Daar heb ik geen spijt van. Ik zag niet de goede Van Aert die daar rondvlamde, wel een renner die op karakter dat uur crossen heeft volgemaakt", besluit hij. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties