Primeur voor Sep Vanmarcke in aanloop naar het klassieke voorjaar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Primeur voor Sep Vanmarcke in aanloop naar het klassieke voorjaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Sep Vanmarcke gaat het wielerseizoen vandaag van start. De West-Vlaming begint zijn wielerseizoen in het zuiden van Frankrijk in de Ster van Bessèges. En dat is toch wel een primeur.

Vanmarcke gaat zich voor het eerst vooral in Frankrijk voorbereiden op het klassieke voorjaar. Eerst is er de Ster van Bessèges, daarna zijn er nog de Tour de la Provence en de Tour du Haut Var. "Ik had er eerst mijn bedenkingen bij", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Maar nu ben ik blij dat ik hier zit. Het is 15 graden en een lekker zonnetje."

"De jongste jaren reed ik altijd in Valencia en de Algarve als opstap naar het openingsweekend. Nu doet Education First niet meer mee aan die rittenwedstrijden. Ik heb intussen vastgesteld dat zowat iederéén naar Frankrijk 'vlucht'. Vorig jaar stonden er bij manier van spreken maar twee WorldTour-ploegen aan de start, maar nu is het deelnemersveld qua WorldTourrenners hetzelfde als elders."

Geen Kuurne, Sanremo en Strade Bianche

Bovendien zijn er nog enkele aanpassingen aan het programma van Vanmarcke. Zo komt hij niet aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne, het tweede deel van het openingsluik. "Voor het eerst sla ik Kuurne over om fris te zijn in maart en april. Ik pas ook voor het weekend van de Strade Bianche en de GP Industria & Artigianato."

"Ik trek wel naar de Tirreno, maar doe opnieuw niet mee aan Sanremo. Ik zit op schema, maar hier in Bessèges wordt het vooral werken voor Sacha Modolo", besluit Vanmarcke. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties