Sanne Cant doet nu ook uitstekende zaak in Superprestige
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Sanne Cant versterkt leiderspositie in Hoogstraten

Sanne Cant doet nu ook uitstekende zaak in Superprestige
Foto: © photonews

Sanne Cant rijdt tegenwoordig van het ene feestje naar het andere. Van de wereldtitel in Bogense, naar een zege in haar thuiscross in Lille en nu ook de winnares van de Superprestigecross in Hoogstraten. Al kwam er wel wat modder aan te pas, maar dat zal ze er graag hebben bijgenomen.

Cant miste haar start compleet, maar schoof al snel weer op naar de voorste gelederen. Samen met Worst, Betsema en Alvarado vormde ze een kopgroep van vier veldrijdsters. Op een modderstrook ging Cant overtuigend naar de kop. Enkel Worst kon met haar mee.

Betsema had zich vastgereden en een technisch mankement speelde Alvarado parten. Cant en Worst breidden nadien hun voorsprong uit. Sels meldde zich als eerste achtervolgster. Na een fietswissel moest Cant enkele lengten laten, maar die had de wereldkampioene ook snel weer goedgemaakt.

VERWOESTEND TEMPO

Cant besloot vervolgens om er duchtig de pees op te leggen. Worst kon nog wel een paar keer terugkeren, onder andere door een moeilijke passage op de trappen voor de leidster in de Superprestige. Maar finaal werd de druk  toch te groot voor de Nederlandse.

LEIDERSPOSITIE IN SUPERPRESTIGE VERSTERKT

Achter de eerste twee in koers kreeg Sels ook weer het gezelschap van Betsema en Alvarado. Betsema bleek van dat drietal toch over de betere benen te beschikken en kon de andere twee van zich afschudden. In de strijd om de overwinning bleef Worst nog een hele tijd weerwerk bieden, maar in de laatste honderd meters had Cant gewonnen spel. Ze loopt zo verder uit in de Superprestige.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties