Sfeer zit er nog goed in bij Deceuninck-Quick.Step: "We hebben foutloze koers gereden"

Sfeer zit er nog goed in bij Deceuninck-Quick.Step: "We hebben foutloze koers gereden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Je wiel op het juiste moment over de meet gooien: het is typisch iets wat sprinters kunnen als geen ander. Petr Vakoc staat niet meteen bekend voor zijn snelle spurt, maar bleek er toch ook wel één en ander van te kunnen in de sprintkoers van de Hammer Series.

De Tsjech, die bouwt aan de weg terug naar de top na meer dan een jaar blessureleed, had een groot aandeel in de zege van de ploeg in de sprintkoers in Noorwegen. Winnen blijft natuurlijk de beste manier om de teamspirit in ere te houden. "We voelen ons geweldig", laat Vakoc weten. "Het was wel een zware koers, zwaarder dan de klimkoers."

VEEL PUNTEN VERZAMELD IN EERSTE DEEL

Een opvallend gegeven, maar er moet dan ook bij elke doorkomst weer diep gegaan worden. "Ik moet zeggen: we hebben een foutloze koers gereden. We waren in staat om veel punten te verzamelen in het eerste deel. Nadien moesten we vooral onze opponenten in het oog houden en ervoor zorgen dat onze voorsprong intact bleef."

Mogelijk kan Deceuninck-Quick.Step zijn vierde plaats in de stand nog verbeteren in de ploegentijdrit. "Het weekend is nog niet voorbij. We hebben zondag nog altijd de Hammer Chase. We hopen om opnieuw mee te doen voor een sterk resultaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties