Nederlandse ploegmaat even kwaad na zege Evenepoel: "Zo draai je mij ook de nek af, hé"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 93 reacties

Fabio Jakobsen wond zich even op na zege van Remco Evenepoel

Nederlandse ploegmaat even kwaad na zege Evenepoel: "Zo draai je mij ook de nek af, hé"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel voerde donderdagnamiddag een indrukwekkend nummertje op in de Baloise Belgium Tour, maar toch was zijn Nederlandse ploegmaat Fabio Jakobsen niet helemaal tevreden na afloop. Hij spelde de 19-jarige youngster even de les.

Jakobsen feliciteerde het Belgische supertalent met zijn eerste profzege, maar was daarna ook kritisch. "Goed gedaan, man. Maar rustig blijven, hé. Je gaat te vroeg. Zo draai je mij ook de nek af, hé", aldus de snelle Nederlander. "Je bent de beste, maar ja, ik ben kwaad. Ik heb heel de koers geen bidon kunnen pakken. Alleen maar jij."

"Opbouwende kritiek richting Remco", verklaarde Jakobsen later. "Op 40 km van de finish was er een woordenwisseling tussen ons. Op dat moment was het te vroeg om alleen te gaan. Ik heb een enorm respect voor het nummer dat hij opvoert. De boosheid was er omdat ik in de laatste twee uur geen bidon kon nemen en met krampen zat."

Jakobsen was zich er ook niet van bewust dat hij gefilmd werd toen hij zich even boos maakte. "Ik vind het überhaupt bijzonder dat er camera's staan waar de renners zich moeten omkleden."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties