Annemarie Worst haalt herinneringen op aan haar triomf op vorig EK: "Ik wil graag mijn titel verlengen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Annemarie Worst hoopt nog een jaar in Europese kampioenentrui te mogen blijven

Annemarie Worst haalt herinneringen op aan haar triomf op vorig EK: "Ik wil graag mijn titel verlengen"
Foto: © photonews

Europees kampioene worden in eigen land, veel beter dan dat wordt het niet. Het is wat Annemarie Worst vorig jaar mocht meemaken in Rosmalen. Sindsdien herkennen we haar aan de trui met de gouden sterren. Komt daar gauw een einde aan of kan ze ook winnen in Silvelle?

Worst herinnert zich bij Sport.be de aanloop naar het EK van vorig jaar. "De eerste veldritten vorig seizoen verliepen meteen heel goed en dan stel je je verwachtingen ook enigszins bij richting dat Europees kampioenschap. Het was moeilijk om echte verschillen te maken, maar er zat een kleine bospassage in waar ik telkens een paar meter kon wegrijden."

Worst besloot om op die plek haar slag te slaan. "Op anderhalve ronde van het einde ging ik daar voluit en sloeg ik een kloof. Ik hield het vol tot aan de finish. Ik was al wereldkampioene geworden bij de beloften, maar daarmee verdien je een trui die je voor de rest nooit mag aantrekken. Ik had nu een wedstrijd gewonnen waarin een volwaardige kampioenstrui te verdienen was."

MOOIE OUTFIT

Nu kan ze dus met slechts één ambitie naar het volgende kampioenschap trekken. "Het was heel fijn om een jaar met die mooie outfit te pronken. Ik heb enorm genoten van dat wit-blauwe shirt met de gouden sterren. Ik zou mijn titel titel maar al te graag verlengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties