Wout van Aert kiest zijn moment van het veldritseizoen tot dusver: "Doet soms iets te veel pijn om naar te kijken"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Inhaalrace van Iserbyt in Waterloo is voor Van Aert het moment van het seizoen

Wout van Aert kiest zijn moment van het veldritseizoen tot dusver: "Doet soms iets te veel pijn om naar te kijken"
Foto: © photonews

Wout van Aert mist het veldrijden echt wel in deze periode van het jaar. Dat voel je aan zijn commentaren. Hij geeft dat ook aan in 'Pocast Veldrijden', een podcast van 'Het Nieuwsblad'. Toch heeft hij één moment kunnen halen uit het huidig crossseizoen dat hem is bijgebleven.

Het kan zijn dat Van Aert net als velen zondag om 15u voor zijn televisiescherm kruipt, al doet hij dat niet constant. "Ik heb wel al naar crossen gekeken, maar ik heb ook al andere dingen gedaan op zondag. Zoals trainen of afspreken met vrienden. Het doet soms toch wel iets te veel pijn om er naar te kijken".

Wel stipt hij één moment aan dat op hem indruk heeft gemaakt. "Dat is de Tweede Wereldbekercross in Waterloo. Op een gegeven moment had Toon Aerts een kleine voorsprong op Eli Iserbyt. Dat keerde plots om, want Eli ging erop en erover."

PANIEK BIJ TOON

Vooral de gelaatsuitdrukking van de Belgische kampioen was veelzeggend. "Dat bleef mij bij, omdat ik toen de paniek bij Toon zag en hij bijna niet kon begrijpen wat er gebeurde. Het is zelden dat dat echt te zien is. Dat was voor mij het beeld van het begin van het seizoen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties