Van der Schueren specifieert rol van Bakelants: "Hij heeft een grote mond, dat is een voordeel"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Hilaire Van der Schueren ziet een wegkapitein in Jan Bakelants

Van der Schueren specifieert rol van Bakelants: "Hij heeft een grote mond, dat is een voordeel"
Foto: © photonews

Jan Bakelants en Hilaire Van der Schueren: dat moet wel een olijk duo worden bij Circus-Wanty Gobert. De ploeg wil zich opwerpen als sterkste team buiten de WorldTour en daar moet Bakelants zeker bij kunnen helpen. Met zijn fysieke kwaliteiten als renner en zijn verbale kwaliteiten.

Van der Schueren verduidelijkt bij Wielerkrant welke rol hij voor Bakelants weggelegd ziet. "Een rol van ploegkapitein. Hij heeft ervaring en uitstraling. Hij heeft een grote mond, dat is een voordeel. Dat komt van pas om anderen te kunnen overtuigen."

Hoewel Bakelants pas na de jaarwisseling werd vastgelegd, zocht de ploeg nog naar een renner met zijn profiel. "Een soort wegkapitein hadden we nog nodig. We hebben een zeer goede ploeg, maar op cruciale punten kun je zo iemand wel gebruiken. Vanuit de auto zie je ook niet alles."

JUISTE INSTINCTEN

Volledig afgaan op de beelden is tijdens een wielerwedstrijd ook gevaarlijk. Daarom is het noodzakelijk te beschikken over renners met de juiste instincten. "De tv-beelden die we krijgen, komen enkele seconden of minuten later. Soms heb je zelfs geen beelden. Dan moeten er op de fiets beslissingen genomen worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
03/08/2020 Gran Trittico Lombardo
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé

Nieuwste reacties