Fernando Gaviria slaat dubbelslag in de Vuelta a San Juan, Piet Allegaert knap vierde

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties
Fernando Gaviria slaat dubbelslag in de Vuelta a San Juan, Piet Allegaert knap vierde
Foto: © photonews

De tweede rit in de Vuelta a San Juan is opnieuw geëindigd op een massasprint. De Colombiaan Fernando Gaviria was dit keer de snelste. Hij neemt meteen ook de leiderstrui over van Rudy Barbier.

Een kopgroep met acht renners verzamelde al vroeg in de etappe een voorsprong van ruim drie minuten. Het peloton met verschillende sprintersploegen doorheen de etappe aan kop hield het gat met de leiders beperkt. De kopgroep werd ook niet wat geholpen want halfweg de etappe kwamen vier renners ten val door een overstekende hond.

Op tien kilometer van het einde volgde de hergroepering en konden we ons opmaken voor een massasprint. Deceuninck-Quick Step (Hodeg) en Bora-Hansgrohe (Sagan) leken hun sprinter goed en veilig naar de eindfase te begeleiden, maar op het einde raakten beide sprinters hun trein kwijt. Fernando Gaviria wachtte lang en snelde naar zijn eerste seizoenszege. De Argentijn Nicolas Naranjo eindigde knap als tweede en Marco Benfatto werd derde. Piet Allegaert -die de geblesseerde Christophe Laporte moet vervangen in de sprints- vervulde zijn taak met verve en eindigde als vierde. Voor Peter Sagan en José Alvaro Hodeg.

Rudy Barbier eindigde buiten de top 10 en is zo zijn leiderstrui kwijt aan Fernando Gaviria.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik
07/10/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties