Gilbert doet niet mee aan 'De Ronde 2020', maar heeft samen met ploegmaats wel eigen virtueel alternatief

Gilbert doet niet mee aan 'De Ronde 2020', maar heeft samen met ploegmaats wel eigen virtueel alternatief

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert won de Ronde van Vlaanderen in 2017 na een weergaloze aanval van ver. Een kans op een tweede zege krijgt hij zondag niet. Ook aan de virtuele Ronde doet hij niet mee, maar samen met zes andere Lotto-renners gaat hij wel een stukje fietsen.

Nuja, samen, ze zullen het alle zeven van thuis uit doen, want in groep de baan op gaan, mag natuurlijk niet. Lotto Soudal organiseert zondagavond een trainingstocht via Zwift. Iedereen wordt uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Het gaat een trainingstocht worden en er is dus geen sprake van een wedstrijdvorm. Er zal een uur aan een stuk gereden worden en het virtuele evenement gaat van start om 18u. Naast Philippe Gilbert doen ook Jasper De Buyst, John Degenkolb, Frederik Frison, Rasmus Iversen, Nikolas Maes en Brian van Goethem mee.

Philippe Gilbert gaat eerder op de dag niet meedoen aan de virtuele finale van de Ronde van Vlaanderen, waarbij renners het wel tegen mekaar zullen opnemen. Twee renners van Lotto Soudal zien deelname aan dat event wel zitten: Thomas De Gendt en Tim Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties