Frans Kampioenschap kan niet doorgaan op voorziene plek, nieuwe locatie weldra bekend
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Plumelec zal Frans Kampioenschap niet kunnen organiseren

Frans Kampioenschap kan niet doorgaan op voorziene plek, nieuwe locatie weldra bekend
Foto: © photonews

Zoals in wel meer landen het geval was zitten ze in Frankrijk met kopzorgen over het nationaal kampioenschap. Dat zou normaal doorgaan in Plumelec, maar dat is niet meer mogelijk doordat het kampioenschap verplaatst moest worden door het coronavirus.

Zonder het virus zou het Frans Kampioenschap deze week plaatsvinden. De UCI nam het in zijn hertekende kalender op in een driedaagse van 21 tot en met 23 augustus. Nadat de Franse regering samenkomsten verbood tot 31 augustus, riep burgemeester Stéphane Hamon van Plumelec op tot annulering van het evenement.

Volgens Ouest France heeft de gemeenteraad van Plumelec maandagavond gestemd om de organisatie van het Frans Kampioenschap te weigeren. De nationale wielerbond heeft in een statement laten weten dat het akte neemt van die beslissing.

BRETAGNE

De Franse federatie gaat nu op zoek naar een alternatieve oplossing en onderzoekt of de kampioenschappen kunnen doorgaan elders in het departement van Morbihan op 21, 22 en 23 augustus. Dat zou betekenen dat het kampioenschap wel in Bretagne kan blijven. Er zou een nieuwe locatie aangeduid worden tegen uiterlijk 20 juni. Vorig jaar kroonde Warren Barguil zich tot Frans kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties