'Nieuwe klap voor Portugese wielrennen: rittenkoers uitgesteld'
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ronde van Portugal moet uitgesteld worden

'Nieuwe klap voor Portugese wielrennen: rittenkoers uitgesteld'
Foto: © photonews

De wielerkalender blijft maar aanpassingen ondergaan. In Portugal heeft de organisatie van de ronde van het Zuid-Europese land het lastig om alles op orde te krijgen op de door de UCI vastgelegde data. Daarom is een uitstel noodzakelijk.

Volgens de Portugese staatszender RTP moet de Ronde van Portugal uitgesteld worden. Die zou normaal al aanvatten op 29 juli en duren tot 12 augustus. Verschillende gemeenten waar de koers moet passeren kunnen op die dagen echter de veiligheid niet garanderen.

Er zit dus niets anders om dan de rittenkoers uit te stellen. In coronatijden is het niet zeker dat er een nieuwe datum gevonden kan worden om van start te gaan, maar dat zou wel de bedoeling zijn. Vorig jaar werd João Rodrigues de eindwinnaar van de ronde. Het waren immers voornamelijk thuisrijders die met de prijzen aan de haal gingen.

VUELTA

Dat de passage door Portugal in de Vuelta geschrapt werd vanwege het coronavirus, was ook al een tegenvaller. Wel is dit voorjaar al de Ronde van de Algarve gereden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties