Cijfers sterken Greipel in zijn geloof dat hij nog altijd kan winnen ondanks 'supersnelle' nieuwe generatie
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

André Greipel haalt nog altijd dezelfde cijfers als vijf of zes jaar geleden

Cijfers sterken Greipel in zijn geloof dat hij nog altijd kan winnen ondanks 'supersnelle' nieuwe generatie
Foto: © photonews

André Greipel is nog lang geen wielrenner af. Door zijn contractverlenging bij Israel Start-Up Nation gaat hij zeker door tot aan zijn veertigste. En niet om er zomaar bij te horen, maar nog altijd om zeges na te jagen. Greipel gelooft dat dit binnen zijn bereik ligt.

Cyclingnews ging hem opzoeken op stage. Greipel legde uit waarom hij nog wil blijven koersen. "Ten eerste moet niemand anders mij zeggen wanneer ik moet stoppen. Er zijn mensen die zeiden dat het stom was om door te gaan, maar tijdens het seizoensbegin heb ik laten zien dat ik nog altijd kan sprinten."

Ik wil nog altijd wielerwedstrijden winnen 

Het zit er nog altijd in, het winnen van koersen, en dat geeft hem moed. "De cijfers die ik haal op mijn wattagemeter zijn dezelfden als vijf of zes jaar geleden. Ik wil nog altijd wielerwedstrijden winnen. Het zit in mijn karakter om competitief te zijn. Ik hou er ook nog altijd van om af te zien op training."

Greipel is er zich wel van bewust dat er heel wat jonge, snelle mannen zijn tegen wie hij dan moet opboksen. "De nieuwe sprintersgeneratie is supersnel, dus alles zal honderd procent goed moeten zitten, als ik wedstrijden wil winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties