Gele trui verandert nog van schouders: leider Roglic start niet in slotetappe Dauphiné

Gele trui verandert nog van schouders: leider Roglic start niet in slotetappe Dauphiné
Foto: © photonews

Primoz Roglic droeg al enkele dagen in de gele leiderstrui in de Dauphiné, maar zal niet de eindwinnaar worden in de Franse rittenkoers. Roglic geeft op door de gevolgen van een val en gaat niet meer van start in de vijfde en laatste rit.

Roglic kwam in de vierde etappe ten val op iets meer dan tachtig kilometer van de aankomst. De Sloveen kon wel opnieuw zijn plek innemen in het peloton en reed de etappe nog uit. Nadien was het kwestie om de balans op te maken van zijn verwondingen.

Zijn ploeg Jumbo-Visma had al laten weten dat het Roglic de Dauphiné niet zou laten uitrijden als het dacht dat zo de Ronde van Frankrijk op het spel gezet ging worden. Zondagochtend deelde de ploeg officieel mee dat Roglic niet meer van start ging gaan.

Roglic stond aan de leiding in het algemene klassement en het puntenklassement. Sowieso gaan die truien dus nog naar andere renners. Verschillende klassementsmannen hebben de Dauphiné vroegtijdig moeten verlaten. Eerder gaven ook Egan Bernal, Emanuel Buchmann en Steven Kruijswijk op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties