HERBELEEF: Ineos-duo troeft iedereen af in 18e etappe, Van Aert derde in zware bergrit
Redactie
| 3 reacties

Bij de 18de etappe van de Tour de France moeten de renners over 5 cols

HERBELEEF: Ineos-duo troeft iedereen af in 18e etappe, Van Aert derde in zware bergrit
Foto: © photonews

Er staat opnieuw een zware bergetappe op het programma in de Tour de France. De renners moeten over twee cols van eerste categorie, één col van derde categorie en tweede categorie en er wacht zelfs een beklimming van buiten categorie. U kan de rit hier live volgen!

17u19: Carapaz en Kwiatkowski komen arm in arm over de finish maar de etappezege is voor Michal Kwiatkowski. De Pool was al wereldkampioen geweest, maar is nog nooit etappewinnaar geweest in een grote ronde. Carapaz neemt de bollen over van Pogacar.

Van Aert pakt plek drie in een zware bergrit en kaapt nog enkele bonificatieseconden weg.


17u16: Nog 2 kilometer voor de koplopers. Gaan ze sprinten of krijgt er iemand de overwinning cadeau?

Ondertussen is van Aert opnieuw bij het gele groepje gekomen, straf!


17u09: De strijdlust is gewonnen door Marc Hirschi. De onfortuinlijke Zwitser kwam ten val in de afdaling toen hij voorop zat. Het is al de derde keer dat hij de prijs van de strijdlust krijgt deze Tour. Ondertussen is hij gegrepen door de favorieten. Er liggen dus nog enkele bonificatieseconden in het verschiet.


17u03: van Aert zet zich op de kant in de achtervolgende groep en heeft ploegmaat Dumoulin dicht bij de groep der favorieten gebracht. Het verschil is nog een tiental seconden. 


17u: Bilbao is ingelopen en zet zich op kop bij de groep der favorieten. Achter die groep bevindt zich een groepje met Richie Porte en... Wout van Aert.

Wat doen de renners vooraan ondertussen? Het Ineos-duo Carapaz-Kwiatkowski stoomt door richting finish. Carapaz de bollen en Kwiatkowski de rit?


16u55: Roglic zet de rest onder druk in de afdaling. In zijn wiel zit de teruggekeerde Kuss. Nog in de groep der favorieten: Mas, Landa, Lopez en Pogacar.


16u44: Lekke band voor Richie Porte. Porte zwalpt over de grindafdaling, de Australiër heeft een lekke band en heeft moeite om een goed spoor te volgen.


16u40: Net voor de top versnelt Pogacar! Roglic zit meteen op het wiel. De andere favorieten sluiten aan maar door die stroomstoot wordt Landa ingerekend.


16u38: Nu probeert ook Mas weg te rijden. Daardoor komen ze snel dichter bij Landa. Alleen Kuss, Roglic, Pogacar, Porte en Lopez kunnen Mas volgen. 


16u34: Een demarrage van Landa. De Spanjaard rijdt weg uit het peloton en hoopt tijd goed te maken op zijn concurrenten in de top 10. Kan hij zo nog een gooi doen naar een top 5 plaats in het algemeen klassement? 


16u23: Bij INEOS Grenadiers duwen ze door in de kopgroep en daardoor moet ook Bilbao eraan geloven. Carapaz en Kwiatkowski gaan er alleen vandoor. 


16u12: De 3 leiders (Carapaz, Kwiatkowski en Bilbao) zijn aan de col van buiten categorie begonnen. Het is nog zo'n 37 kilometer tot aan de streep. 


15u52: Nog drie renners in de kopgroep. Edet kon het tempo van Bilbao, Carapaz en Kwiatkowski niet volgen. Hirschi blijft ondertussen op een minuut rijden van de kopgroep. Voor de Gendt lijkt de kans op de ritzege weg, want de Belg zit al op meer dan 3 minuten. 


15u25: Pech voor Marc Hirschi. De Zwitser was heel wat bergpunten aan het sprokkelen in de kopgroep, maar in de afdaling van de Roselend is hij tegen de grond gegaan. Daardoor rijdt hij nu op zo'n 40 seconden van de 4 leiders. 


14u40: De 5 leiders zijn hun voorsprong aan het uitbreiden. De kloof met de eerste achtervolgende groep (waar De Gendt aan het rijden is), bedraagt bijna een minuut. Het peloton, met Jumbo-Visma op kop, rijdt op bijna 5 minuten van de kopgroep. 


14u18: Carapaz en Hirschi hebben de afdaling met twee voorop gedaan en nu hebben ze drie renners meegekregen, waardoor we voorlopig met een kopgroep van 5 renners zitten. De renners: Carapaz, Hirschi, Edet, Kwiatkowski en Bilbao. De Gendt zit in het eerste achtervolgende groepje. 


13u53: De eerste klim zit erop voor de kopgroep. Carapaz en Hirschi moeten bikkelen om de bergpunten en de meeste punten zijn uiteindelijk voor de Zwister. Carapaz moet tevreden zijn met de tweede plaats op de col van eerste categorie. 


13u50: Sam Bennett heeft het lastig. De leider in het puntenklassement haalde het vandaag wel in de tussensprint, maar nu is hij ook in het peloton al gelost. De Ier rijdt op zo'n 5 minuten van het peloton, waar Jumbo-Visma de wedstrijd nog steeds controleert. 


13u33: Voorin is het oorlog, maar in het peloton probeert Jumbo-Visma de etappe te controleren. Het verschil met de leiders schommelt rond de anderhalve minuut. 


13u30: Voor André Greipel is het genoeg geweest. De Duitser geeft op en verlaat zo de Tour de France voor dit jaar. 


13u18: Daar is de aanval van Rolland. De Fransman probeert op de eerste klim naar de kopgroep toe te rijden en hij krijgt een paar renners mee. Zo probeert ook Alaphilippe de sprong te wagen. Het verschil met de kopgroep is echter nog één minuut. 


13u02: Het peloton laat nog niet begaan. B&B probeert Pierre Rolland mee in de kopgroep te krijgen. De Fransman wil de bolletjestrui, maar het lijkt een moeilijke zaak te worden om de kopgroep terug te halen. De renners voorin hebben elkaar namelijk gevonden. 


12u54: Met Sagan, Bennett en Trentin zitten drie kandidaten voor de groene trui in de kopgroep en ze kregen ook al een tussensprint te verwerken. Bennett haalde het voor Trentin en Sagan en daardoor loopt de Ier al 52 punten uit op Sagan. 


12u52: Er is een kopgroep tot stand gekomen met 32 renners. Met Jasper De Buyst en Thomas De Gendt zijn twee Belgen mee in de kopgroep. INEOS Grenadiers en Team Sunweb zijn zeer aanwezig in de kopgroep, want er zijn 4 renners mee voor beide ploegen. 


12u40: Heel wat ploegen proberen een mannetje mee te krijgen in de kopgroep, maar het peloton laat voorlopig niet begaan. Onder meer Thomas De Gendt en Marc Hirschi lijken wel zin te hebben in een ontsnapping.


12u28: De renners zijn begonnen aan de zware 18de etappe. Wordt het een rit voor vluchters of gaan de klassementsrenners opnieuw vol voor de overwinning? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross

Nieuwste reacties