🎥 Pakte Démare zijn derde ritzege, na een duel met Sagan, wel in een reguliere sprint?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Pakte Démare zijn derde ritzege, na een duel met Sagan, wel in een reguliere sprint?

🎥 Pakte Démare zijn derde ritzege, na een duel met Sagan, wel in een reguliere sprint?
Foto: © photonews

Arnaud Démare is tot dusver veruit de sterkste en snelste sprinter in de Giro. Toch zijn er vraagtekens te plaatsen met de manier waarop de Fransman naar de zege spurtte in Brindisi. De jury besloot alleszins dat Démare niet te ver buiten de lijntjes kleurde en valideerde de ritoverwinning.

De zevende etappe van de Giro mondde dus uit in een massasprint. Démare begon in de laatste honderden meters te sprinten met Sagan in zijn wiel. Démare ging hierbij op pad met Sagan, want hij ging van de linkerkant van de baan vanuit het oogpunt van de spurters naar rechts.

Aan het eind hield Démare wel een rechte lijn. Sagan had nog helemaal rechts langs de nadarhekken kunnen verder sprinten, maar deed dat niet, mogelijk uit vrees voor een val bij eventueel contact met Démare. Sagan probeerde dan nog even langs de andere kant te gaan, maar de streep kwam dan al zo dicht dat de man van Bora-Hansgrohe zich neerlegde bij zijn tweede plaats.

Week Arnaud Démare hier te ver van zijn lijn af of valt dit toch niet te vergelijken met andere sprintersincidenten die we recent gezien hebben? Oordeel vooral zelf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/04/2021 Brabantse Pijl
18/04/2021 Amstel Gold Race
21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië

Nieuwste reacties