Professor pleit voor minder tests in topsport, maar wat dan met wedstrijden? "Prioriteit moet gaan naar volksgezondheid"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Professor Herman Goossens wil minder tests spenderen aan topsport

Professor pleit voor minder tests in topsport, maar wat dan met wedstrijden? "Prioriteit moet gaan naar volksgezondheid"
Foto: © photonews

Waardoor sportcompetities zoals de kalender van het profwielrennen kunnen doorgaan, is omdat de atleten doorlopend getest worden op het coronavirus. Nu er een tweede golf nodig is, is het echter niet opportuun om al die tests voor te behouden voor de sportwereld.

Dat oppert alvast professor Herman Goossens, voorzitter van de werkgroep testing, op Radio 1. "Ik vind het niet kunnen dat we onze capaciteit spenderen aan bijvoorbeeld de cultuur-of sportsector. Daar moeten we onze tests nu niet voor inzetten, de prioriteit moet nu gaan naar de volksgezondheid."

De vraag is dan wel hoe het precies verder zou moeten. Dreigt dan de afgelasting van de topsportwedstrijden die dit jaar op het programma staan? "Dat heb ik niet gezegd", wil Goossens toch niet zover gaan. In het wielrennen bijvoorbeeld staan nog heel wat ritten in de Giro en de Vuelta op het programma.

Afwachten hoe de politiek er tegenover staat. Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) vindt de coronatests voor de sport niet zo'n probleem. "Het gaat nu ook niet om de grote getallen. Alleen enkele profcompetities die daartoe verplicht zijn door de overheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties