Nederlandse veldrijdster van Pauwels Sauzen-Bingoal moet onder het mes: "Ik verlies veertig procent van mijn kracht"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Maud Kaptheijns moet geopereerd worden aan rechterliesslagader

Nederlandse veldrijdster van Pauwels Sauzen-Bingoal moet onder het mes: "Ik verlies veertig procent van mijn kracht"
Foto: © photonews

Slecht nieuws uit het kamp van Pauwels Sauzen-Bingoal. Op de site van de ploeg vertelt de Nederlandse veldrijdster Maud Kaptheijns dat ze geopereerd moet worden. Kaptheijns heeft immers al een hele tijd problemen met de rechterliesslagader.

"Ik verlies veertig procent van mijn kracht. Ik hoop zo snel mogelijk geopereerd te worden", aldus Kaptheijns. Ze gaat ook wat specifieker in op haar blessure. "Er zitten drie knikjes in mijn rechterliesslagader en dat euvel zorgt al bij de start voor problemen. Vooral op zware omlopen heb ik er ontzettend veel last van. Dan rijd ik ook met extreme pijn rond. Alsof ik met een slapend been fiets."

DATUM BEKEND NA MRI-SCAN

Door die knikjes in de liesslagader is de doorbloeding niet goed. Een operatie komt er dus aan. "Op 11 november heb ik opnieuw een afspraak bij dokter Schep in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Daar wordt een nieuwe MRI-scan genomen en aan de hand daarvan wordt een datum voor de ingreep vastgelegd. Al hangt het uiteraard ook van de situatie rond Covid-19 af."

Van de dokters mag ze in afwachting wel nog blijven crossen. Al tekent Kaptheijns zelf nog voorbehoud aan. "Ik twijfel momenteel of ik zaterdag wel zou starten in de Koppenbergcross."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties