Bij het vernieuwde Qhubeka was er geen plaats meer: ploegmaat van Campenaerts stopt met wielrennen

Bij het vernieuwde Qhubeka was er geen plaats meer: ploegmaat van Campenaerts stopt met wielrennen
Foto: © photonews

Eén jaar heeft hij nog aan de zijde gereden van Victor Campenaerts en nu is het tijd om afscheid te nemen van de wielersport: Jay Robert Thomson (derde van links op de foto) is profrenner af. De 34-jarige Thomson hangt zijn fiets aan de haak.

Qhubeka ASSOS heeft pas nog de komst van twee nieuwe renners bevestigd en aangekondigd dat de ploeg voor 2021 hiermee rond is. Voor Jay Robert Thomson zat er dus geen plekje meer in. Als Zuid-Afrikaan voellde hij zich wel thuis bij Qhubeka. Ook een andere ploeg komt er dus niet.

Thomson reed al sinds 2013 voor dezelfde ploeg. Voordien koerste hij ook nog een jaartje bij het Amerikaanse UnitedHealthcare en was hij ook actief op het continentale niveau. Afscheid nemen van het wielerpubliek doet Thomson ivia meerdere berichten.

"Ik wil enkel zeggen dat 2020 het laatste jaar was uit mijn wielercarrière. Ik heb genoten van de ups en downs van de sport de laatste 16 jaar", schrijft Thomson in een eerste Twitterbericht. Hij wilde er aanvankelijk niet veel woorden aan vuil maken, maar er zouden toch nog een viertal tweets volgen met een extra woordje uitleg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties