Twee WorldTeams geven forfait voor Kuurne-Brussel-Kuurne

Twee WorldTeams geven forfait voor Kuurne-Brussel-Kuurne
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De organisatie van Kuurne-Brussel-Kuurne liet donderdag weten dat de rit voor junioren geschrapt wordt. De elite komt wel in actie.

Door de coronacrisis komt er dit jaar geen Kuurne-Brussel-Kuurne bij de junioren. Dat wordt beslist door de coronamaatregelen die verlengd werden tot 1 maart. De wedstrijd wordt op zondag 28 februari gereden. 

“Met het oog op eventuele versoepelingen waren wij klaar om een coronaproof editie van onze juniorenwedstrijd te organiseren”, zegt Joost Brys van het organisatiecomité. “Die versoepelingen kwamen er niet en dus moeten wij met spijt in het hart aanvaarden dat het niet mogelijk is een internationale wielerwedstrijd voor junioren plaats te laten vinden.” 

Voor de profkoers, vorig jaar gewonnen door de Deen Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step), legde de organisatie inmiddels de 25 deelnemende ploegen vast. Met uitzondering van Movistar en Jumbo-Visma komen alle WorldTeams aan de start. 

Daarnaast zijn ook enkele ProTeams al zeker van deelname: Alpecin-Fenix, Bingoal-WB en Sport Vlaanderen-Baloise. Er worden ook vijf wildcards uitgedeeld: de Franse teams Team Arkea-Samsic, B&B Hotels p/b KTM en Total Direct Energie, het Noorse Uno-X Pro Cycling Team en het Italiaanse Vini Zabu’ Brado KTM kunnen deelnemen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties