ASO kondigt deelnemende ploegen voor Tour aan en maakt iedereen blij: ploeg van Van der Poel maakt debuut

ASO kondigt deelnemende ploegen voor Tour aan en maakt iedereen blij: ploeg van Van der Poel maakt debuut
Foto: © photonews

De Grand Départ is dit jaar op 26 juni. Nu is ook bekend welke ploegen er gaan deelnemen. De ASO heeft de lijst met deelnemende teams vrijgegeven. Daarop valt vooral het Alpecin-Fenix van Mathieu van der Poel op. De Nederlandse kampioen maakt deze zomer zijn debuut.

Als beste ProTeam uit 2020 heeft Alpecin-Fenix dit jaar in alle grote koersen startrecht. Logisch dus dat het ook aan de Ronde van Frankrijk wil deelnemen. De deelname van Alpecin-Fenix stond eigenlijk ook al vast. Publicitair spreekt het voor zich dat het ook Mathieu van der Poel aan de start zal brengen in Frankrijk.

Heel veel gebakkelei om die laatste tickets voor de Tour is er dit jaar niet. Alpecin-Fenix was automatisch zeker en de drie wildcards gingen naar de Franse continentale ploegen die hiervoor in aanmerking kwamen. Dat zijn B&B Hotels, Arkéa-Samsic en Total Direct Energie. Er zijn dus geen teams die op een Tour-deelname hoopten en uit de boot vallen, zoals Wanty-Gobert vorig jaar.

Intermarché-Wanty-Gobert doet dit jaar aan de Tour mee als één van de WorldTour-ploegen. Wat Belgische teams betreft, geldt dit ook voor Deceuninck-Quick.Step en Lotto Soudal; De andere deelnemende formaties zijn AG2R, Astana, Bahrein, Bora-Hansgrohe, Cofidis, EF Education-Nippo, Groupama-FDJ, Ineos, Israel Start-Up Nation, Jumbo-Visma, Movistar, BikeExchange, DSM, Qhubeka, Trek-Segafredo en UAE.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties