Voorzitter CPA niet op dezelfde golflengte als de renners: "We moeten deze regels aanvaarden"

Voorzitter CPA niet op dezelfde golflengte als de renners: "We moeten deze regels aanvaarden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van rennersvakbond CPA zou je verwachten dat deze het opneemt voor de renners. Voorzitter Gianni Bugno is echter niet akkoord met de renners die de nieuwe UCI-regels inzake veiligheid bekritiseren. Vooral de posities die de renners niet meer mogen aannemen zorgt voor ophef.

Zo mogen renners niet meer op de buis zitten en hun polsen niet meere losjes op het stuur leggen. "De renners zijn vrij om eender welke houding op de fiets aan te nemen wanneer ze op hun eentje aan het trainen zijn, maar niet in koersen die op televisie komen", zegt Bugno.

Vooral omdat renners dienen als voorbeeld voor alle anderen die ook graag fietsen. "Ze dragen een verantwoordelijkheid als rolmodel. Zulke posities zijn misschien geen gevaar voor profrenners, maar wel voor jonge renners en amateurs die hen proberen te kopiëren.

Ook wat betreft het mileu benadrukt Bugno de voorbeeldfunctie van profrenners. Hij kan zich dus niet vinden in hun kritiek. "Ik ben niet akkoord. De commissie is deze nieuwe regels overeen gekomen en ik aanvaard ze. We moeten ze allemaal aanvaarden, zoals we dat ook doen met andere regels."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties