Ook Dwars door Vlaanderen pronkt met bijna al de beste vrouwenploegen, Lotto en Jumbo-Visma ook uitgenodigd

Ook Dwars door Vlaanderen pronkt met bijna al de beste vrouwenploegen, Lotto en Jumbo-Visma ook uitgenodigd
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dwars door Vlaanderen doet bij de vrouwen bijna even goed als Nokere Koerse, wanneer het gaat om het aan de start krijgen van de beste ploegen. Nokere Koerse kondigde recent aan dat alle WorldTour-teams aan de start zullen staan. Bij Dwars door Vlaanderen zijn dat acht van de negen.

De conclusie van dit alles is dat de Vlaamse wegkoersen bij de vrouwen een mooi deelnemersveld zullen kunnen presenteren. Dat geldt dus ook voor Dwars door Vlaanderen. De acht WorldTour-teams bij de vrouwen die aan deze wedstrijd gaan deelnemen zijn Alé BTC Ljubljana, Canyon SRAM, FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope, Liv Racing, Movistar, BikeExchange, DSM en Trek-Segafredo.

Die laatste ploeg leverde met Ellen van Dijk de winnares van de meest recente editie in 2019. SD Worx is het enige WorldTour-team dat er dit jaar niet bij zal zijn. Dat wordt goedgemaakt door heel wat andere aantrekkelijke ploegen die op 31 maart zullen meedoen.

Onder andere de Lotto Soudal Ladies en de nieuwe vrouwenploeg van Jumbo-Visma hebben een uitnodiging in hun bus gekregen. De continentale teams zijn met 20. Dat maakt een totaal van 28 deelnemende formaties, zo laat de organisatie weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties