Waarom Wout Van Aert wel degelijk de juiste keuze maakt

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties
Waarom Wout Van Aert wel degelijk de juiste keuze maakt
Foto: © photonews

Wout Van Aert heeft zijn voorjaarsprogramma bekend gemaakt. Daarbij opvallend genoeg geen openingsweekend. Alhoewel: is het wel opvallend?

Geen Omloop Het Nieuwsblad, geen Kuurne-Brussel-Kuurne voor Wout Van Aert dit seizoen. Dat heeft Sporza laten weten door de bekendmaking van het programma van WVA.

Wel staan onder meer Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op het programma. Ook de E3 Harelbeke, Strade Bianche en Gent-Wevelgem komen aan bod. 

Wout van Aert
© photonews

Later volgen nog de Dauphiné Libéré, de Tour de France, de Olympische Spelen, de Tour of Britain en het WK op de weg.

Een erg druk programma dus sowieso voor de Belgische renner, die in onder meer de Strade Bianche en Milaan-San Remo opnieuw wil schitteren en hoopt op revanche tegen van der Poel in de Ronde van Vlaanderen.

Slimme keuze

Het moet gezegd: een klasbak als WVA kan winnen in elke koers waar hij start. Dus zouden er criticasters kunnen zeggen dat hij ook maar had moeten starten in het Vlaams openingsweekend. Wij pleiten er echter voor om dat net niet te doen.

De crosswinter was zwaar, ook voor WVA. En dus is het maar zaak om vooral niet té hard door te gaan in deze fase van zijn leven. Even genieten, de batterijen opladen en er staan in de grote klassiekers: dat lijkt een betere optie. En als hij dan in die grotere races wél knalt en prijzen aan elkaar rijgt, dan is iedereen dat openingsweekend snel vergeten.

Goede beslissing van Wout van Aert om het openingsweekend te laten schieten?

86%
14%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic
20/03/2021 Milaan - San Remo
22/03/2021 - 28/03/2021 Ronde van Catalonië

Nieuwste reacties