Nacer Bouhanni gaat klacht neerleggen na racistische bejegeningen

Bouhanni dient klacht in tegen racistische berichten over hem na incident met Stewart

Nacer Bouhanni gaat klacht neerleggen na racistische bejegeningen
Foto: © photonews

Sinds Bouhanni in een recent sprintincident Jake Stewart tegen de barrières duwde, is de Fransman Kop van Jut. Velen gaan wel erg ver in hun kritiek, zo blijkt. Die zou zelfs racistische vormen aannemen en Bouhanni gaat het hierbij niet laten.

Zijn ploeg Arkéa-Samsic staat ook als één blok achter de sprinter. In een officieel communiqué heeft  de ploeg laten weten welke stappen er genomen gaan worden. "Nacer Bouhanni is al meer dan een week het onderwerp van aanvallen met een racistisch karakter, vooral op sociale media", zo wordt de situatie geschetst.

JURIDISCH STAARTJE

"Hij heeft beslist om klacht neer te leggen. Arkéa-Samsic betreurt en veroordeelt deze racistische daden en steunt Nacer Bouhanni volledig", laat de Franse wielerformatie weten. Dit alles lijkt dus nog een juridisch staartje te krijgen.

De commotie ontstond nadat Bouhanni tijdens de sprint in Cholet-Pays de la Loire van zijn lijn afweek en Stewart een kwak gaf. Bouhanni erkende dat hij van zijn lijn afweek, maar verdedigde zich voor het overige en trok van leer tegen een mogelijke disciplinaire straf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties