Vanmarcke schrijft na ziek geweest te zijn geschiedenis voor zijn ploeg: "Ik zat meestal in overlevingsmodus"

Vanmarcke zorgt voor beste uitslag ooit voor ISN in een Monument

Vanmarcke schrijft na ziek geweest te zijn geschiedenis voor zijn ploeg: "Ik zat meestal in overlevingsmodus"
Foto: © photonews

Heel knap wat Sep Vanmarcke voor mekaar kreeg in de Ronde. Van zieke Sep naar 'Super Sep', zo omschrijven ze het bij zijn ploeg. Vanmarcke werd vijfde, zijn beste uitslag sinds zijn laatste podiumplaats in de Ronde in 2016. Voor zijn team een historisch resultaat.

Vanmarcke zag ook zijn ploegmaats een behoorlijke beurt maken en dat kon hij natuurlijk niet achterblijven. "De hele ploeg leek wel een geweldige dag te hebben. Ik zat meestal in overlevingsmodus op de klimmetjes, maar ik klampte telkens aan."

Dat is de kunst in een zware wedstrijd als de Ronde van Vlaanderen: overleven en dan zit er aan het einde misschien nog wel een prima resultaat in. En dat na die allesbehalve evidente aanloop door ziekte; "'s Ochtends voelde ik me nog niet super en twijfelde ik tot welke prestatie ik in staat was. Ik ben heel blij dat ik de ploeg iets kon teruggeven na het vertrouwen dat het me bleef schenken de laatste paar dagen."

TROTS

Vanmarcke heeft zo ook meteen een stukje geschiedenis geschreven. Nog nooit eindigde een renner van Israel Start-Up Nation zo hoog in een Monument. "Ik ben trots dat ik voor de beste uitslag ooit voor ISN in een Monument kan zorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties