Amerikaanse klopt juichende Demi Vollering in spurt van kopgroep Brabantse Pijl voor vrouwen

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Overijse
| 0 reacties
Amerikaanse klopt juichende Demi Vollering in spurt van kopgroep Brabantse Pijl voor vrouwen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Diegene die het zegegebaar maakt, is niet altijd de winnaar of winnares. In de Brabantse Pijl voor vrouwen hebben we dat nog maar eens gezien. Demi Vollering juichte, maar het was Ruth Winder die als winnares naar het podium mocht.

Er waren verschillende ontsnappingspogingen in deze Brabantse Pijl die op niets uitdraaiden. Pas in de laatste ronde werd de definitieve schifiting gemaakt. Balsamo, Labous, Lowden,  Thomas Vollering en Winder reden samen weg. Vollering verrichte heel wat werk om de kloof met het peloton groot genoeg te maken.

Zo kwam het dat ze met zijn zessen konden sprinten voor de overwinning. Balsamo was een belangrijke klant, maar de Italiaanse zette haar sprint te vroeg in en moest genoegen nemen met plek drie. Vollering juichte op de streep, maar haar voornaamste opponente Winder keek al eens bedenkelijk.

FINISHFOTO

Niet voor niets zou na de finishfoto blijken. Winder was wel degelijk als eerste met haar fiets de eindstreep gepasseerd. Vollering moest afdruipen met slechts de tweede plaats in haar bezit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties