Ardense Pijl kan niet doorgaan en zo zien Lotto-jongeren start van hun seizoen weer uitgesteld

Ardense Pijl kan niet doorgaan en zo zien Lotto-jongeren start van hun seizoen weer uitgesteld
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een kaakslag voor de organisatoren en de renners die zouden deelnemen: de Ardense Pijl kan ook dit jaar niet doorgaan. Na de afgelasting in 2020 door corona was er in 2021 wel een volgende editie voorzien. Die zou plaatsvinden komende zondag, maar gaat nu toch niet door.

De Ardense Pijl is een 1.2-koers door de omgeving van Stavelot. De meeste deelnemers aan de Belgische eendagskoers zouden profs zijn, maar er was ook plek voor elite zonder contract en U23-renners. Daardoor valt de wielerwedstrijd echter niet onder de momenteel toegelaten sportevenementen.

Ook bij Lotto Soudal zijn ze ingelicht over de afgelasting van de Ardense Pijl. Lotto was van plan om deel te nemen met zijn Development Team. Door de annulatie van de wedstrijd zien de jongeren van Lotto Soudal hun seizoensstart opnieuw uitgesteld. Harm Vanhoucke - inmiddels één van de talenten in de WorldTour-ploeg van Lotto - won de koers nog in 2017.

Vanhoucke is zo meteen de laatste Belgische winnaard. De edities nadien werden gewonnen door respectievelijk Cees Bol en Simon Pellaud. De Ardense Pijl van 2019 blijft voorlopig dus de meest recente editie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties