Evenepoel gaat na val komende dagen niet meer koersen en zet punt achter Giro: "Natuurlijk is het triest"

Evenepoel gaat na val komende dagen niet meer koersen en zet punt achter Giro: "Natuurlijk is het triest"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel zei na de rit vlak voor de tweede rustdag nog dat hij zeker van plan was de Giro uit te rijden. Een valpartij in de eerste rit na die rustdag heeft toch weer een ander licht op de zaak geworpen. Evenepoel stapt uit de Ronde van Italië.

Na een valpartij en een aanrijding op een kleine dertig kilometer voor de aankomst reed Remco Evenepoel de zeventiende etappe van de Giro nog gewoon uit. Aan de finish bleek wel dat hij gehavend was: Evenepoel werd bij het over de meet rijden ondersteund door zijn ploegmaats en zijn elleboog was fel gezwollen.

Op de scan zijn geen breuken aan het licht gebracht, maar werden wel snijwonden en kneuzingen vastgesteld. Het medische team besliste dat het beter zou zijn als Remco Evenepoel de Giro zou verlaten. "Ik heb veel kneuzingen. Het heeft niet veel zin om met deze pijn verder te rijden", aldus de renner.

"Natuurlijk is het triest om mijn eerste grote ronde te vroeg te verlaten, maar al bij al was het een leuke ervaring en ik hoop op een dag terug te keren. Ik wens mijn ploegmaats het allerbeste voor de volgende etappes", laat Evenepoel nog weten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties