UPDATE: Deceuninck-Quick.Step blijft Tsjechische tijdritkampioen in rangen hebben, Pogacar wint niet in Slovenië
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

UPDATE: Deceuninck-Quick.Step blijft Tsjechische tijdritkampioen in zijn rangen hebben, Pogacar wint niet in Slovenië

UPDATE: Deceuninck-Quick.Step blijft Tsjechische tijdritkampioen in rangen hebben, Pogacar wint niet in Slovenië
Foto: © photonews

De uitslagen van tijdritkampioenschappen blijven komen. Deceuninck-Quick.Step heeft er weer een kampioen bij. Tenminste, het gaat om een renner die zijn nationale titel weet te behouden. Josef Černý is opnieuw Tsjechisch kampioen tijdrijden.

Josef Černý rijdt sinds dit jaar voor Deceuninck-Quick.Step en was dus al kampioen van Tsjechië in het tijdrijden. In 2020 behaalde Černý zijn tweede nationale titel in het werk tegen de klok. De teller komt nu op drie te staan, na een nieuwe sterke prestatie op de tijdritfiets.

De oogst bij Deceuninck-Quick.Step begint dus aarsdig aan te dikken: naast Yves Lampaert in België en Asgreen in Denemarken is ook Černý kampioen van zijn land in het tijdrijden. Ook de volgende maanden is Černý dus nog in de Tsjechische kampioenentrui te zien in deze discipline.

Of dat ook volgend jaar nog het geval gaat zijn, is nog af te wachten. Černý heeft immers een contract tot het einde van 2021.

Update: Ook in Polen heeft het nationaal kampioenschap tijdrijden plaatsgevonden. Maciej Bodnar, de renner van Bora-Hansgrohe, was veruit de sterkste. Bodnar was drie minuten en meer sneller dan al de rest. Maciejuk werd tweede op 3'05", Wiśniowski derde op 3'32". In Amerika is Chloé Dygert nationaal kampioen tijdrijden geworden bij de vrouwen.

In Slovenië viel er overigens een verrassing. Tadej Pogacar, die binnenkort zijn zege van vorig jaar in de Tour verdedigt, deed daar ook mee. Pogacar werd echter pas derde. De tijdrittitel is voor Tratnik.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
25/09/2021 Bredene
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten

Nieuwste reacties