Bondscoach Vanthourenhout heeft selectie voor Tokio klaar: "Moet één iemand ontgoochelen"

Bondscoach Vanthourenhout heeft selectie voor Tokio klaar: "Moet één iemand ontgoochelen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn selectie voor de Olympische Spelen in Tokio klaar, maar maakt die pas later deze maand bekend.

Bondscoach Sven Vanthourenhout is er aan uit. Hij heeft het lijstje klaar met renners die meegaan naar de Olympische Spelen in Tokio. De namen worden echter maar bekendgemaakt op 28 juni.

“Ja, er is één iemand die ik zeker moet ontgoochelen”, zegt Vanthourenhout aan HLN. De Olympische kampioen gaat echter wel. “Ik moet het niet onder stoelen of banken steken, maar wie niet meegaat heb ik al gebeld. Wie wel meegaat ook.”

Daar heeft Vanthourenhout zijn redenen voor. “Het is belangrijk voor hun programma, voor hun ploeg, om te weten waar ze aan toe zijn. Ik wist dat ik één renner zou teleurstellen. Dat is ook gebleken.”

Over de keuze voor Van Avermaet kan aardig gediscussieerd worden. “Vijf jaar geleden was hij een topfavoriet in elke klassieker die hij reed. Dat is niet meer zo. Aan de andere kant: als ik het voorjaar evalueer, behoort hij nog altijd tot de beste vijf renners”, klinkt het nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties