Hét trieste wapenfeit van de dag: vrouwelijke toeschouwer met kartonnen bord doet het hele Tour-peloton vallen

Hét trieste wapenfeit van de dag: vrouwelijke toeschouwer met kartonnen bord doet het hele Tour-peloton vallen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Verschillende valpartijen in de eerste etappe van de Tour de France, met twee massale crashes. De grootste megacrash vond plaats op 45 kilometer van de aankomst en werd veroorzaakt door een nietsvermoedende vrouwelijke toeschouwer die poseerde voor een foto.

De vrouw in kwestie had langs de kant van de baan een kartonnen bord in haar handen. Het was duidelijk dat ze met dit bord graag op de foto ging of zo in beeld wilde genomen worden terwijl de renners passeerden. Ze ging dan ook met haar rug naar de renners staan. Helemaal fout natuurlijk.

TONY MARTIN ALS EERSTE TEN VAL

Tony Martin reed op de eerste rij van het peloton aan de rechterkant van de baan. De Duitser van Jumbo-Visma kon niet anders dan tegen het kartonnen bord aanknallen, met alle gevolgen vandien. Zowat het hele peloton werd meegesleurd en ging tegen de vlakte.

Vele renners deden er tientallen kilometers over om hun plaats in het peloton weer terug te nemen. De fysieke schade zal moeten opgemeten worden: het is wonden likken. Opgaves zullen er zeker komen, zonde dat zo'n dom voorval aan de basis ligt. Ook in de laatste tien kilometer was er nog een massale valpartij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties