Tim Declercq gehavend na valpartij en bereikt op karakter nog de aankomst

Tim Declercq gehavend na valpartij en bereikt op karakter nog de aankomst
Foto: © photonews

Tim Declercq heeft nog maar eens getoond wat voor een karakterman hij is. Dat net hij bij die valpartij in de dertiende Tourrit betrokken moest zijn. Hij die zo vaak op kop van het peloton rijdt, ook in deze etappe nog. Heel even reed Declercq mee achteraan en hij was bij de ongelukkigen.

Op een zestigtal kilometer van de aankomst in Carcassonne gingen er een hoop renners tegen de grond en Tim Declercq was één van hen. Even bleef hij zitten, maar al gauw krabbelde hij toch alweer terug recht om vervolgens de fiets te nemen en zijn weg verder te zetten.

Niet om vooraan nog een rol van betekenis te spelen. Hiervoor was de opgelopen averij te groot. Er was sprake van bloedsporen en schaafwonden op zijn arm en ter hoogte van de knie. Maar Declercq zette door en haalde de finish in Carcassonne.

'El Tractor' was zichtbaar wel diep gegaan en moest even bekomen. De medische cel van Deceuninck-Quick.Step verzorgde hem meteen. Er werd een kneuzing van zijn linkerknie vastgesteld en schaafwonden aan zijn been en schouder. Waarschijnlijik zal Declercq zijn Tour de France wel verder kunnen zetten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties