Wat zeggen de drie andere Belgen over de kopmannen? "Wout maakt op elk terrein kans, Remco een geval apart"

Wat zeggen de drie andere Belgen over de kopmannen? "Wout maakt op elk terrein kans, Remco een geval apart"
Foto: © photonews

Kopmannen Wout van Aert en Remco Evenepoel spraken al met de pers. De drie andere Belgen in de selectie voor de olympische wegrit, hebben uiteraard ook hun kijk op de zaak. Greg Van Avermaet, Tiesj Benoot en Mauri Vansevenant blikken vooruit.

In HLN komen ze alle drie aan het woord. Van Avermaet heeft in de Tour Wout van Aert van dichtbij bezig gezien. "Ongezien wat Wout daar deed, hij heeft de supervorm te pakken en maakt op elk terrein kans. En Remco is een geval apart. Hij heeft hier hard naartoe gewerkt en vindt een parcours op zijn maat. De ploeg is sterker dan die van Rio", besluit de huidige olympische kampioen.

Tiesj Benoot
© photonews

Tiesj Benoot is na zijn opgave in de Tour goed hersteld van zijn rugpijn. "Dit is mijn eerste grote kampioenschap ooit met twee topfavorieten in de ploeg. Ze hebben elk hun wapens: Wout zijn spurt, Remco zijn klimtalent. Het wordt zaak om zo fris mogelijk aan de Mikuni te beginnen. En hopen dat Pogacar last heeft van decompressie", lacht Benoot.

De benjamin van de ploeg is Mauri Vansevenant. "Remco heeft hier echt naartoe geleefd en Wout werd in de Tour alleen maar sterker. Ik zal hen zo lang mogelijk bijstaan. Beetje controle houden, onverwachte wendingen oplossen. Het wordt een loodzware koers. Onderschat ook de hitte niet. Die kan tot rare dingen leiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/11/2021 Kortrijk
28/11/2021 Besançon
04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen

Nieuwste reacties