Opdoffer na sterke Tour: Brent Van Moer houdt heupbreuk over aan valpartij op training

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Opdoffer na sterke Tour: Brent Van Moer houdt heupbreuk over aan valpartij op training

Een opdoffer voor Brent Van Moer, die in de Tour nog sterk voor de dag kwam. Een valpartij op training heeft hem opgezadeld met een heupbreuk. De komende weken zal Van Moer dus al alleszins niet kunnen koersen. Nadien volgt een nieuwe evaluatie.

Brent Van Moer is één van de revelaties uit het huidige wielerseizoen. Nadat hij in de Ronde van Limburg verkeerd werd gestuurd in de slotkilometer en zijn winstkansen zo in rook zag opgaan, soleerde hij indrukwekkend naar winst in de eerste rit in de Dauphiné. In de Tour was de nog maar 23-jarige renner goed voor twee toptiennoteringen.

Van Moer is dus één van de lichtpunten bij Lotto Soudal, maar zijn ploeg is met onfortuinlijk nieuws naar buiten moeten komen: Van Moer is gevallen op training. Nadien werd een breuk vastgesteld aan zijn linkerheup. Gelukkig is er wel geen operatie noodzakelijk.

Het spreekt wel van zich dat Van Moer enige tijd aan de kant zal staan. Om te beginnen al twee weken. Nadien zal de medische staf van Lotto Soudal het herstelproces van de renner verder onder de loep nemen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties