Harm Vanhoucke botst op sterke Storer in Tour de l'Ain

Harm Vanhoucke botst op sterke Storer in Tour de l'Ain
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Australiër Michael Storer heeft de derde en laatste etappe gewonnen in de Tour de l'Ain. De renner van kaapt ook de eindzege weg.

Na een lastige tweede etappe vrijdag, stond Harm Vanhoucke op de derde plaats in het klassement. De renner van Lotto-Soudal mocht toch stilletjes hopen op meer. De laatste etappe beloofde echter een slijtageslag te worden in de Franse Alpen met onder andere de Col de Menthières, een klim van zo'n 9 kilometer.

Op die laatste col moest leider George Zimmerman van Circus-Wanty. Op 1 kilometer van de top ontstond een kopgroep met Vanhoucke, Champoussin, Bagioli, Badilatti en Storer. Net voor de top besloot de Australiër aan te vallen.

De laatste tien kilometer was allerminst vlak maar het lukte het achtervolgende groepje niet om dichter bij de Australiër te komen. Storer reed seconde per seconde weg en kwam uiteindelijk met 43 seconden voorsprong op het achtervolgende groepje over de streep. Bagioli werd tweede, Skjelmose derde en Vanhoucke vierde. In het  algemeen klassement strandt Vanhoucke op de tweede plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties