Hoge koorts doet Frederik Frison uit de Vuelta stappen: Lotto Soudal moet al met renner minder verder

Hoge koorts doet Frederik Frison uit de Vuelta stappen: Lotto Soudal moet al met renner minder verder
Foto: © photonews

Eén tijdrit en één rit in lijn werkte Frederik Frison af in de Vuelta. Lotto Soudal ging zonder hem van start in de derde etappe. De ploeg is inmiddels ook met meer nieuws gekomen rond de opgave van Frison. Die kwam er door hoge koorts bij de renner.

Frederik Frison is zo de tweede opgever in de Vuelta van 2021. "Frederik kreeg na de tweede etappe last van hoge koorts", staat te lezen op het Twitteraccount van Lotto. "Een snelle antigentest van zowel de ploeg als de koersorganisatie heeft een negatief resultaat opgeleverd. Ook een PCR-test was negatief."

Frison heeft dus niet het coronavirus opgelopen. De oorzaak van zijn ziekte moet elders gezocht worden. "Voor de veiligheid van de renner heeft de ploegdokter beslist om hem uit koers te nemen. Verdere onderzoeken zullen volgen. De gezondheid komt altijd op de eerste plaats."

Die onderzoeken zullen inderdaad klaarheid moeten scheppen. Ondertussen zet Lotto de Vuelta dus voort met een renner minder en dat al bijzonder vroeg in deze grote ronde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties