Mathieu van der Poel koerst na behoorlijke trainingsweek weldra terug op Belgische bodem

Mathieu van der Poel koerst na behoorlijke trainingsweek weldra terug op Belgische bodem
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De hoop is nog aanwezig bij Mathieu van der Poel om het WK en Parijs-Roubaix te rijden. Op Belgische bodem gaat Van der Poel weldra zijn comeback maken na zijn aanslepende rugproblemen. Van der Poel komt aan de start van de Antwerp Port Epic.

Dat laat zijn ploeg Alpecin-Fenix weten. De Antwerp Port Epic staat komende zondag op het programma. Deze eendagskoers zal dienen als een test voor Van der Poel, om te zien wat er nog juist mogelijk is in het najaar. Hij heeft nog twintig dagen om topfit te geraken voor het WK.

"Mathieu van der Poel heeft nu een week lang stabiel kunnen trainen", heeft Alpecin-Fenix goed nieuws. Dat was alweer enige tijd geleden. "Hij zal zondag koersen in de Antwerp Port Epic, waarna een interimevaluatie gemaakt zal worden met het oog op zijn kalender voor de rest van het seizoen."

Mathieu van der Poel kampt al wekenlang met aanhoudende rugklachten, die nog verergerd werden door een valpartij op zijn mountainbike op de Olympische Spelen. Van der Poel kon lang niet naar behoren trainen, waardoor er ernstige vraagtekens geplaatst werden bij zijn deelname aan het WK en Parijs-Roubaix. Belangrijk zal zijn hoe hij uit de koers van komende zondag komt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties