Geen hoofdrol voor Belgische dames bij junioren, Duitse is de snelste in kopgroep van vijf

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Geen hoofdrol voor Belgische dames bij junioren, Duitse is de snelste in kopgroep van vijf
Foto: © photonews

De meisjes junioren hadden al het voorbeeld van de wegrit van de jongens. De Belgische rensters Febe Jooris en Julia Grégoire stonden voor ons land aan de start. Voor hen was geen hoofdrol weggelegd, de Europese titel ging naar de Duitse Riedmann.

Net zoals in de wegrit bij de junioren heren, was het ook bij de dames niet zo makkelijk om uit het peloton weg te rijden. Bij de eerste passages aan het einde van een ronde werden er vooraan geen verschillen opgetekend. Wie kans wilde maken om voorop te blijven, moest sowieso in de finale haar kaarten op tafel gooien.

In die beslissende fase kwam het wel tot afscheiding. Op vijftien kilometer van de streep hadden de Italiaanse Barale en Ciabocco, de Russische Abaidullina en Ivanchenko, de Duitse Riedmann en de Franse Rayer een voorsprong van meer dan een halve minuut uitgebouwd. Nederland en Zwitserland deden het werk in de achtervolging.

ITALIË KAN NUMERIEKE MEERDERHEID NIET BENUTTEN

Abaidullina paste nog, de andere vijf aanvalsters konden wel sprinten voor de overwinning. Hoewel Italië met twee vooraan vertegenwoordig was, moest het toch de Europese titel aan Duitsland laten. Het ging vooral tussen Riedmann en Ciabocco. Riedmann haalde het. Rayer schonk Frankrijk nog de bronzen medaille. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties