In Frankrijk omgekeerde rollen als op het WK: Jasper Philipsen zorgt met vierde zege op rij voor Belgisch lichtpuntje

In Frankrijk omgekeerde rollen als op het WK: Jasper Philipsen zorgt met vierde zege op rij voor Belgisch lichtpuntje
Foto: © photonews

Op het WK moesten de Belgen hun wonden likken, in Frankrijk was het omgekeerd: Jasper Philipsen was de snelste in Parijs-Chauny. Met Alaphilippe won dus wel een Fransman op Belgische bodem op deze 26ste september, maar er won ook een Belg op Franse bodem.

Na zijn overwinningen in het Kampioenschap van Vlaanderen, Eschborn-Frankfurt en de GP Denain trok Jasper Philipsen met veel vertrouwen naar Parijs-Chauny. De missie van zijn ploeg Alpecin-Fenix was dan ook duidelijk: het laten uitdraaien op een massasprint.

Daar slaagde het ook in: na 205 kilometer kon er gesprint worden voor de overwinning. Er deden wel nog enkele andere rappe mannen mee in de Franse eendagskoers, maar hen kon Philipsen wel de baas. Onze landgenoot klopte op de meet Andrea Pasqualon van Intermarché-Wanty-Gobert en Dainese van DSM.

NUMMERS 1 EN 2 UIT BELGISCHE PLOEGEN

De nummers 1 en 2 kwamen dus uit een Belgische ploeg. Voor Philipsen smaakt deze zege zeker zoet, want het is een bevestiging van zijn topvorm. De vier laatste koersen waar Philipsen aan de start verscheen, daar ging hij ook met de overwinning naar huis. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties