Mohorič volgt in voetsporen van Pogačar en Roglič en gaat jeugd ondersteunen: "Financieel helpen en met kennis"

Mohorič volgt in voetsporen van Pogačar en Roglič en gaat jeugd ondersteunen: "Financieel helpen en met kennis"
Foto: © photonews

Pogačar en Roglič lanceerden eerder al een campagne om de jeugd te ondersteunen, ook Mohorič wil de jonge wielrenners in Slovenië alle kansen geven om zich goed te kunnen ontwikkelen. Daarom heeft hij de Matej Mohorič Foundation opgestart.

Mohorič heeft deze Foundation voorgesteld in zijn thuisland. Het doel is om van bij de junioren te helpen inzake coaching, het aanbieden van materiaal voor diegenen die dit niet kunnen betalen en promotie maken voor fietsen als een recreatieve activiteit.

"De generatie van dit jaar van jonge renners in de nationale ploeg is uitzonderlijk sterk. Die jongens hebben een enorm potentieel. Dit was ook de reden waarom het dit jaar het goede moment is om met dit fonds te beginnen", legt de renner van Bahrein Victorious uit.

"Ik zal helpen met mijn kennis en ervaring en ook financieel, want het is een uitstekende investering om een topprogramma samen te stellen voor jonge renners. Ik hoop dat deze jongens dezelfde kansen zullen krijgen als in andere nationale teams en zelfs een beter vertrekpunt hebben", benadrukt Mohorič.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties