Olympisch kampioen Richard Carapaz knalt naar nationale tijdrittitel

Olympisch kampioen Richard Carapaz knalt naar nationale tijdrittitel

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Richard Carapaz heeft de smaak van de titels te pakken. De olympische kampioen is nationaal tijdritkampioen van Ecuador geworden. Het is de eerste nationale titel die Carapaz bij de profs weet te behalen. Mogelijk voegt hij daar dit weekend nog een tweede aan toe.

Richard Carapaz is een kampioenschapsrenner geworden. U herinnert zich ongetwijfeld wel hoe hij in Tokio vorig jaar naar de olympische titel op de weg reed, voor Wout van Aert. Het Ecuadoriaans Kampioenschap was een volgende gelegenheid om te oogsten.

Eerst kwam het nationaal kampioenschap tijdrijden aan bod. Carapaz mocht na zijn inspanning in de tijdrit alvast plaatsnemen op het hoogste schavotje en de gouden medaille in ontvangst nemen. Het zilver en brons ging naar renners van Team Blanco Guayaquil: Jorge Montenegro werd tweede, Benjamin Quinteros derde.

Zaterdag staat ook het Ecuadoriaans Kampioenschap op de weg op het programma. In 2010 werd Carapaz al eens nationaal kampioen op de weg bij de junioren, maar nog nooit bij de profs. Ook de tijdrittitel had hij bij de grote jongens nog niet eerder behaald. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties