Jasper Philipsen volgende slachtoffer van ziektegolf en kan ook niet meer van start gaan

Jasper Philipsen volgende slachtoffer van ziektegolf en kan ook niet meer van start gaan

Heel wat renners in het peloton zijn ziek en ook Jasper Philipsen ontsnapt er niet aan. Hij start niet meer in Parijs-Nice: de zesde etappe zal zonder de Belgische sprinter op gang komen. Ook binnen Alpecin-Fenix hebben ze dus last van de ziektegolf.

Jasper Philipsen bevestigt op zijn eigen Twitterkanaal dat hij niet aan de start van de zesde etappe komt. "Net zoals vele van mijn ploegmaats ben ik ziek en kan ik niet meer van start gaan in Parijs-Nice. Laten we erop focussen om mijn lichaam de tijd te geven om te herstellen, ook met mijn valpartij van eerder deze week in mijn gedachten."

Na zijn twee ritzeges en de eindzege in het puntenklassement in de UAE Tour, was Philipsen met veel ambitie afgezakt naar Parijs-Nice. Zijn beste notering daar was een vierde plaats in de derde rit. Het zat altijd wel wat tegen, met onder andere een val ini de tweede rit.

Ongetwijfeld had Philipsen er meer van verwacht. "Het is niet de Parijs-Nice die ik in gedachten had, maar we focussen ons op de volgende doelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties