Aanvallers en opvallende opgave in eerste deel vierde Girorit: twee Belgen in vlucht, López stapt al uit koers

Aanvallers en opvallende opgave in eerste deel vierde Girorit: twee Belgen in vlucht, López stapt al uit koers
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Belangrijke ontwikkelingen in het eerste deel van de vierde Giro-rit. Miguel Ángel López is al uit de Giro gestapt. De koers gaat verder met twee Belgen in de vroege vlucht.

Met Miguel Ángel López is de Giro al heel snel een klassementsman kwijt. De Colombiaan was kopman bij Astana, dat veel van hem verwachtte in deze Giro. Ten slotte was López al eens derde geëindigd in zowel de Giro als de Vuelta en won hij onlangs nog een etappe in de Ronde van de Alpen. López moest kort na de start van de vierde Girorit opgeven vanwege een heupblessure.

De koers staat echter voor niemand stil, ook niet voor zo'n belangrijke naam onder de klassementsrenners. Veertien renners maken deel uit van de vroege ontsnapping in de rit naar de Etna en daar zijn ook twee Belgen bij: Sylvain Moniquet van Lotto Soudal en Mauri Vansevenant van Quick-Step Alpha Vinyl. Vooral bij Vansevenant is het uitkijken hoe ver hij kan geraken met zijn klimmerscapaciteiten.

Ze hebben dus twaalf kompanen die mee voor het offensief kiezen: Valerio Conti, Lennard Kämna, Davide Villella, Rémy Rochas, Rein Taaramäe, Gijs Leemreize, Juan Pedro López, Stefano Oldani, Diego Andrés Camargo, Erik Fetter, Alexander Cataford en Lilian Calmejane. De veertien aanvallers kregen een maximale voorsprong van elf minuten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties