Corona plots helemaal terug in het peloton: drie DSM-renners, onder wie een Nederlander, testen positief

Corona plots helemaal terug in het peloton: drie DSM-renners, onder wie een Nederlander, testen positief

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een verontrustende vaststelling: corona is plots terug in het peloton. Drie DSM-renners hebben positief getest en verlaten om deze reden de Ronde van Zwitserland.

Corona behoort dus nog niet tot het verleden en zeker niet voor het wielerpeloton. Nadat in Zwitserland Jumbo-Visma zich al terugtrok wegens een coronageval en bij Ineos Adam Yates positief testte, hebben ook drie renners van Team DSM Covid-19 opgelopen. 

De testen die uit routine worden afgenomen, leverden een positief resultaat op bij de Nederlander Cees Bol en de Denen Søren Kragh Andersen en Casper Pedersen. Zij moeten dus de Ronde van Zwitserland verlaten, hun ploegmaats blijven wel in de koers. "In overleg met de organisator en de UCI blijft de ploeg de situatie monitoren", klinkt het wel.

Voor Kragh Andersen is het de vraag wat de gevolgen zijn voor de Tour de France, want hij was de voorbije jaren geregeld al een smaakmaker in de Tour. DSM lijkt in het bijzonder getroffen door een heropleving van het coronavirus in de wielrennerij. Eerder moesten John Degenkolb en Nils Eekhoff al afzeggen voor de Baloise Belgium Tour na het oplopen van het coronavirus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties