Een dag met valpartijen in slotkilometer: Belgische ploegen Intermarché, Quick-Step en Lotto meten de schade op

Een dag met valpartijen in slotkilometer: Belgische ploegen Intermarché, Quick-Step en Lotto meten de schade op
Foto: © photonews

Zowel in Polen als in Burgos was het verhaal een valpartij in de slotkilometer. De Belgische ploegen moeten dus net als de andere teams de schade opmeten.

Bij Intermarché-Wanty-Gobert dachten ze Gerben Thijssen uit te spelen in de vijfde etappe in de Ronde van Polen. Door de valpartij in de laatste kilometer, waar Thijssen bij betrokken was, kon de Belg zijn kans niet gaan. Achteraf is gelukkig wel gebleken dat Thijssen het goed stelt. Bij Intermarché kunnen ze dus opgelucht ademhalen.

Dat geldt overigens ook voor Lotto Soudal. Ook Lotto is actief in de Ronde van Polen. Er waren best veel renners die tegen de grond gingen, maar Lotto werd warempel volledig gespaard. Geen enkele renner van de ploeg had een fysiek letsel opgelopen.

Bij Quick-Step Alpha Vinyl moesten ze zowel in Polen als in Burgos de averij opmeten. Bert Van Lerberghe was één van de renners die in de Ronde van Polen gevallen was. Van Lerberghe stelt het oké. Davide Ballerini kwam dan weer ten val in de Ronde van Burgos. Het is nog wachten op een nieuwe update over de toestand van de Italiaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties