Thomas Dekker denkt dat Van der Poel met vraagtekens zit: "Eén van zijn moeilijkste seizoenen ooit"

Thomas Dekker denkt dat Van der Poel met vraagtekens zit: "Eén van zijn moeilijkste seizoenen ooit"
Foto: © photonews

Voormalig wielrenner Thomas Dekker heeft zich gebogen over hoe Van der Poel naar het WK aan het toeleven is. Met veel onzekerheid, denkt Dekker.

De ex-renner schoof mee aan voor de Live Slow Ride Fast-podcast om het over Mathieu van der Poel te hebben. "Ik denk wel dat er bepaalde onzekerheid in zit. Ik denk dat dit één van zijn moeilijkste seizoenen ooit is. Dit jaar is hij voor het eerst in zijn leven fysiek niet goed geweest. Dat is eigenlijk al begonnen in de Giro."

Giro is enorm vertekend beeld geweest 

Daar presteerde Van der Poel toch goed, of niet? "Dat is een enorm vertekend beeld geweest. We waren allemaal tevreden dat hij de laatste week voorop reed en nog een wheelie deed en dat soort dingen. Maar eigenlijk werd hij er af en toe af gereden door bepaalde renners, terwijl dat vroeger nooit gebeurde."

Nadien was het op naar de Tour de France. "Met al zijn talent heeft hij nog een vijfde plek eruit gesleept in de proloog in Kopenhagen. Die hele Tour is eigenlijk een drama. Nu kan hij wel zeggen dat hij goed is en dat zal hij zichzelf ook wel vertellen, maar ik denk dat er wel gewoon vraagtekens zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5017 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties